Appartement in Zwitserland

Zomer

Mayens de Riddes in de zomer.

Het gebied rondom Mayens de Riddes is enorm groot en staat bekend om zijn veelal goede weer.

La Tzoumaz (Mayens de Riddes) ligt aan het einde van de bergpas. Het is feitelijk het eindstation, met daardoor weinig doorgaand verkeer wat het een rustig dorp maakt.
La Tzoumaz ligt in een groene vallei – het Rhônedal – en het landschap is om die reden adembenemend mooi en gevarieerd. Volgens de overlevering komt " La Tzoumaz " van het Franse woord " tzoumer ", wat pauzeren betekent; en dus is het dorp bij uitstek in de zomer geschikt voor rustzoekers en jongere gezinnen die willen onthaasten.

Zomer in ZwitserlandLes Quatre Vallées behoort, zoals eerder omschreven, tot de grootste skigebieden van West Europa, maar het biedt ook in het voorjaar en de zomer een scala aan bezienswaardigheden, ontspanningsfaciliteiten en natuurschoon.
Er zijn legio mogelijkheden om te relaxen, bijvoorbeeld door naast het wandelen te vertoeven op de bergweiden, te vissen in de zoetwater-meertjes, te zonnen of gewoon te genieten van het wijdse hetgeen de natuur daar biedt.

In enige uren wandelen van de hellingen af door de Alpenweiden bereik je Isérable, een verticaal tegen een bergwang gelegen bloemendorp met zijn specifiek historisch bewaarde kenmerken.

Zomervakantie in de bergenTot de historische monumenten van het landschap van Wallis behoren sinds de 14e eeuw de zogenoemde "bisses" (Sentier des Bisses). Deze irrigatiekanaaltjes zijn open sleuven die het kostbare broodnodige water verspreiden over de graslanden, wijn-en boomgaarden. Vele wandelpaden langs deze historische grachten nodigen bezoekers uit voor gevarieerde wandelingen er langs heen. Eén daarvan loopt achter ons appartementencomplex gestaag de berghelling op. Zeker de moeite waard om deze door het landschap en bebossing te volgen.

Men kan zich ook inspannen door bergopwaarts te wandelen tot zelfs de top van de Mont Fort op 3.300 m hoogte via divers hoger gelegen bergpaadjes, steen-lawines en meren. Flora en fauna zijn daar weergaloos.
In het hooggebergte kan men ook bergklimmen en aan parasailing doen! Degenen die meer uitdaging zoeken geven er de voorkeur aan om een mountant-bike of step te huren in La Tzoumaz of Verbier en via een van te voren uitgestippelde route van in totaliteit 45 km af te dalen. Men wordt dan met de in het hooggebergte draaiende liften tot grote hoogten gebracht – zelfs tot net onder de Mont Fort - om dan in 4 tot 6 uur af te dalen naar de plaats van vertrek, met hier en daar een korte felle beklimming.

Specifiek:

Rondom dit omschreven gebied van het Rhônedal - gelegen in een driehoek van Zwitserland, Frankrijk en Italië, zijn er binnen een straal van ca. 50 km diverse toeristische bezienswaardigheden, te weten:

Les Gorges du DurnandIn Zwitserland
* Saillon – historische thermen
* Martigny - cultuurcentum van Wallis
* watervallen Les Gorges du Durnand
* stuwmeer van Lac dÉ mosson
* Sion - hoofdstad van Wallis
* Sentier des Bisses

In Italië
* de Grote Sint Bernardpas
* Aosta - mooie stad

In Frankrijk
* Chamonic met de Mont Blanc
* Lac le Man (het Meer van Genève)
* Montreux – charmante stad aan het Meer van Genève

Vanuit het Rhônedal gaan vele kleinere dalen de bergen in, zoals bijvoorbeeld de "Val de Bagne", de "Val d'Héremance" en de "Val d'Hérance". Ze zijn allen zeer verschillend en uitermate mooi.

Meer informatie over La Tzoumaz en omgeving kunt u vinden bij het plaatselijke VVV in La Tzoumaz.

Appartement
Gedetailleerde informatie over het appartement is te vinden onder Home.