Appartement in Zwitserland

Zomer

Mayens de Riddes in de zomer
Het gebied rondom Mayens de Riddes is enorm groot en staat bekend om zijn veelal goede weer.
Mayens de Riddes (La Tzoumaz) ligt in een groene vallei – het Rhônedal – en het landschap is om die reden adembenemend mooi en gevarieerd. Volgens de overlevering komt "La Tzoumaz" van het Franse woord "tzoumer", wat pauzeren betekent. Het dorp is in de zomer bij uitstek geschikt voor rustzoekers en jongere gezinnen die willen onthaasten. La Tzoumaz ligt aan het einde van de bergpas en dat maakt het als eindstation met weinig doorgaand verkeer een rustig dorp.

Zomer in ZwitserlandLes Quatre Vallées behoort tot de grootste skigebieden van West Europa, maar het biedt ook in het voorjaar en de zomer een scala aan bezienswaardigheden, ontspanningsfaciliteiten en natuurschoon.
Er zijn legio mogelijkheden om te relaxen, bijvoorbeeld door naast het wandelen te vertoeven op de bergweiden, te vissen in de zoetwater-meertjes, te zonnen of gewoon te genieten van het wijdse hetgeen de natuur daar biedt.


Zomervakantie in de bergenTot de historische monumenten van het landschap van Wallis behoren sinds de 14e eeuw de zogenoemde "bisses" (Sentier des Bisses). Deze irrigatiekanaaltjes zijn open sleuven die het water verspreiden over de graslanden, wijn-en boomgaarden. Vele wandelpaden langs deze historische grachten nodigen bezoekers uit voor gevarieerde wandelingen erlangs. Eén daarvan loopt achter ons appartementencomplex gestaag de berghelling op. Zeker de moeite waard om deze door het landschap en bebossing te volgen.

In enige uren bergafwaarts wandelen door de alpenweiden bereik je Isérable, een verticaal tegen een bergwand gelegen bloemendorp met zijn specifiek historisch bewaarde kenmerken.

Wanneer je je wilt inspannen wandel je bergopwaarts tot zelfs de top van de Mont Fort op 3.300 m hoogte via divers hoger gelegen bergpaadjes, steen-lawines en meren. Flora en fauna zijn daar weergaloos. De top van de Mont Fort is ook te bereiken met de liften. Wanneer je je bij aankomst aanmeldt bij het VVV en toeristenbelasting betaalt (€1,25 per verblijfsdag voor kinderen, €2,50 per verblijfsdag voor volwassenen) ontvang je een pas voor alle liften in het gebied die mooi op elkaar aansluiten. Bij het VVV ontvang je een kaart met daarop alle wandelroutes in het gebied voor verschillende niveaus, licht, middel en zwaar. Het is eveneens mogelijk (vooraf) een overnachting te boeken in een berghut (La Cabane).
Degenen die meer uitdaging zoeken, geven er de voorkeur aan om een mountant-bike of step te huren in La Tzoumaz of Verbier en via een van te voren uitgestippelde route van in totaliteit 45 km af te dalen. Je wordt dan met de liften tot grote hoogten gebracht – zelfs tot net onder de Mont Fort - om dan af te dalen naar de plaats van vertrek, met hier en daar een korte felle beklimming. In het hooggebergte wordt ook aan bergklimmen en parasailing gedaan.

Wat de moeite waard is in de omgeving
Rondom dit omschreven gebied van het Rhônedal - gelegen in een driehoek van Zwitserland, Frankrijk en Italië, zijn er binnen een straal van ca. 50 km diverse toeristische bezienswaardigheden, te weten:

Les Gorges du DurnandIn Zwitserland
* Saillon – historische thermen
* Martigny - cultuurcentum van Wallis
* watervallen Les Gorges du Durnand
* stuwmeer van Lac d'Emosson
* Sion - hoofdstad van Wallis
* Sion - klimbos
* Sentier des Bisses
* Lac le Man (Meer van Genève)
* Montreux – charmante stad aan het Meer van Genève

In Italië
* de Grote Sint Bernardpas
* Aosta - mooie stad
* Simplon pas (van daaruit kun je de route van de 100 valleien rijden, Cento Valli)

Vanuit Mayens de Riddes rijdt men in circa 3 uur naar het Lago Maggiore in Italië.

In Frankrijk
* Chamonix met de Mont Blanc

Vanuit het Rhônedal gaan vele kleinere dalen de bergen in, zoals bijvoorbeeld de "Val de Bagne", de "Val d'Héremance" en de "Val d'Hérance". Ze zijn allen zeer verschillend en uitermate mooi.

Meer informatie over La Tzoumaz en omgeving is te vinden bij de plaatselijke VVV.

Appartement
Gedetailleerde informatie over het appartement is te vinden onder Home.