Appartement in Zwitserland

Winter

Appartement Mayens de RiddesMayens de Riddes in de Winter
Het dorp Mayens de Riddes, ook wel La Tzoumaz genoemd, is gelegen in het gebied boven in het Rhônedal in Zuid-West Zwitserland, tussen Martigny en Sion. La Tzoumaz ligt in het grote skigebied Les Quatre Vallées (Wallis/Valais) op een hoogte van ca. 1.550 m.
De afstand vanuit de Benelux is ca. 920 km, waarvan 900 km bestaat uit autobaan en de laatste 20 km vanaf Riddes naar La Tzoumaz een kronkelige, geasfalteerde bergweg is.

Het skigebied
Het gebied Les Quatre Vallées is vanaf december tot en met april heel sneeuwzeker en behoort met zijn 412 km pistes en ruim 90 liften tot één van de grootste skigebieden van West-Europa. Het gebied biedt een scala aan wintersportvertier, waarbij de hellingen gekenmerkt worden van groen t/m zwart.
De snelle 8 persoons cabinelift vertrekt vanuit La Tzoumaz (1550 m.) en gaat direct naar het skigebied op de noordhelling, de Savoleyres, tot een hoogte van 2550 m. Via diverse afdalingen en liften vindt men aansluiting op het grote skigebied rondom het mondaine stadje Verbier tot Siviez, Nendaz en de top van de Mont Fort (3.300 m).

Skiën tot voor de deur!Er is een skischool aanwezig voor beginners en gevorderden. Deze bevindt zich nabij het gebouw van de cabinelift. Vanuit dit complex vertrekt de gratis skibus naar de voor de skischool ingerichte oefenbanen en de stoeltjeslift. Op de noordelijke helling bij de Savoleyres die bereikbaar is met de gondel ligt een 10 km lange slee-piste die uiteindelijk eindigt naast de cabinelift in La Tzoumaz. Sleeën zijn daar te huur. Sinds 2016 bevindt zich daar ook een Ski-Cross-Park.

De prijs van een skipas varieert en is afhankelijk van het aantal skidagen, leeftijd en de grootte van het skigebied waar u voor kiest. Meer info over de prijzen en skigebieden vindt u op de site van Téléverbier.

Wintersportappartement Mayens de RiddesAppartement
Gedetailleerde informatie over het appartement is te vinden onder Home.


Zie voor meer informatie ook de websites van: