Appartement in Zwitserland

Winter

Appartement Mayens de RiddesMayens de Riddes in de Winter

Het dorp Mayens de Riddes, ook wel La Tzoumaz of zelfs Verbier-Nord genoemd, is gelegen in het gebied boven in het Rhônedal in Zuid-West Zwitserland, tussen Martigny en Sion. La Tzoumaz ligt in het grotere skigebied Les Quatre Vallées (Wallis/Valais) op een hoogte van ca. 1.550 m. De afstand vanuit de Benelux is ca. 920 km, waarvan 900 km bestaat uit autobaan en de laatste 20 km vanaf Riddes naar La Tzoumaz een kronkelige, vrij steile asfaltweg is.

Specifiek:

Het gebied Les Quatre Vallées is vanaf medio december tot en met april heel sneeuwzeker en behoort met zijn ca. 400 km pistes en ruim 90 liften tot één van de grootste skigebieden van West-Europa en biedt een scala aan wintersportvertier, waarbij de hellingen gekenmerkt worden van groen t/m zwart. Kortom, geschikt voor iedere leeftijd en kunde.
De 8 persoons snelle cabinelift die vertrekt vanuit La Tzoumaz (1550 m.) gaat direct naar het grotere skigebied op de noordhelling nabij de zogenoemde Savoleyres tot een hoogte van 2550 m.
Via diverse liften vindt men aansluiting op o.a. het grotere skigebied rondom het mondaine stadje Verbier tot zelfs Nendaz en indien men wil op de Mont Fort (+ 3.300 m)
Er is een skischool aanwezig voor kinderen en beginners. Deze bevindt zich nabij het gebouw van de cabinelift. Vanuit dit complex vertrekt de gratis skibus naar de voor de skischool ingerichte oefenbanen en vervolgens via een stoeltjeslift naar de noordelijke helling nabij de Savoleyres.
Skiën tot voor de deur!
Daarnaast is op de helling van La Tzoumaz (de Savoleyres) een ca. 10 km lange slee-piste gerealiseerd (o.a. voor kinderen) die uiteindelijk eindigt naast de cabinelift in La Tzoumaz. Sleeën zijn daar te huur. Sinds 2016 bevindt zich daar ook een Ski-Cross-Park bij uitstek geschikt voor jeugdigen.

De prijs van een skipas voor 6 dagen varieert van ca. € 157,- tot € 204,- afhankelijk van de grootte van het skigebied waar u voor kiest. Meer info over de prijzen en skigebieden vindt u op de site van Téléverbier.

Wintersportappartement Mayens de RiddesAppartement
Gedetailleerde informatie over het appartement is te vinden onder Home.


Zie voor meer informatie ook de websites van: